Корисно знати! Цей золотий нектар чистить кров і оновлює печінку на клітинному рівні!


Кульбаба володіє неабиякими корисними властивостями.

Лікувальні засоби готують не лише на суцвіттях, а й на корінцях. Часто листя кульбаби кладуть в салати, а також готують варення.


Джем з квітів — це щось незвичайне! Варення володіє ароматним запахом, золотим кольором та солодким смаком. Достатньо вживати по 1 ч. л. в день, щоб зміцнити імунну систему, нормалізувати роботу печінки та серця й позбутися депресії.


Чим корисне варення з кульбаби для імунної системи?

Варення підвищує імунітет, тому особливо цінується в період епідемій грипу. Ще одна «специфіка» цілющого засобу — поліпшення стану при сечокам’яній хворобі, гепатиті і холециститі. Варення з кульбаб прискорює процес відновлення печінки і жовчного міхура після операцій. Багато хто відзначає, що кульбаба рятує під час нападів астми і допомагає при бронхітах. Використовують його і при серцево-судинних захворюваннях.

Рецепт приготування лікувального варення

1. 350-40 г суцвіть помістіть в холодну воду на 7-10 годин, щоб прибрати гіркоту.

2. Ще раз промити суцвіття та перекласти в місткість для варіння. Додати 0,5 л кип’яченої води та знову проварити кульбаби 15-20 хвилин.

3. Насипати 1 кг цукру, додати 1 ч. ложку лимонної кислоти, 1 лимон (дрібно нарізати разом зі шкіркою). Варити варення 7-10 хвилин на повільному вогні.

4. Після того, як варення отримає золотий колір, зняти з вогню. Дати йому охолонути, пропусти через марлю і варити 2 хвилини на слабкому вогні.

5. Розлити в стерильні банки і поставити в холодильник на зберігання.

Як вживати цілюще зілля

1. Для лікування печінки. Додати до 1 скл. зеленого чаю 3 ч. л. варення та вживати напій 4 рази в день. Найкраще підходить чай з розторопші.

2. Бронхіт і застуда. Їсти по 2 ст. ложки конфітюру після їжі протягом 10 днів.

3. Серце і судини. Приймати по 1 ч. л. варення перед їжею. Курс лікування — 2 тижні. Повторити прийом через 30 днів.

4. Імунітет. Приймати щодня по 1 ч. л. конфітюру незалежно від їжі, особливо в перехідні сезони — осінь і весну.

Протипоказання:

алергія;

проблеми з органами травлення — гастрит, виразка, розлади,

жовчнокам’яна хвороба.

Перед вживанням проконсультуйтеся з лікарем.

Бажаємо бути завжди здоровими і життєрадісними!