Смачнезні пончики в духовці! Без зайвого жиру, з найпростіших продуктів! Ще більш пухкі і смачні!


Смачнезні пончики в духовці: без зайвого жиру, з найпростіших продуктів. Ще більш пухкі і смачні 

Складові:
Розтоплене вершкове масло – 30 г

Тепле молоко – 3,5 скл.
Свіжі дріжджі – 50 г
Цукор – 150 г
Ванільний порошок – 90 г
Ванільний екстракт – 1 ст. л.
Кориця – 1/2 ч. л.
Сіль – 1 щіпка
Яйця – 2 шт.
Борошно – 625 г


Для глазурі:
Свіжа малина – 3-4 шт.
Цукрова пудра – 250 г
Малиновий сироп – 2 ст. л.
Декоративна посипка

Приготування:

Одразу розігріваю духовку до 190 ° C.

Для початку змішати масло і молоко, розігрійте трохи цю суміш і додайте сюди дріжджі. Нехай опара постоїть хвилин 30.

Тепер вводимо цукор, ванільний екстракт, ванільний порошок, корицю і сіль. Поступово додаємо борошно в рідку масу і добре перемішуємо

Додаємо свіжі яйця, гарно все вимішуємо. На присипану борошном поверхню викладаємоь тісто і вимішуємо. Залишаємо тісто в мисці на дві години під рушничком відпочити.

Змащуємо форму для пончиків маслом, розкочуємо наше тісто в пласт в 1 см, вирізаємо пончики і складаємо в форму, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.

Відправляємо форму з пончиками в духовку на 8 хвилин.

Коли пончики повністю охолонуть можна починати покривати їх глазур’ю.

Для глазурі:

протріть ягоди через сито, змішайте сік, що утворився з цукровою пудрою до однорідності, додайте малиновий сироп і перемішайте.

Кожен пончик опускайте в глазур і викладіть на решітку, посипте декоративною присипкою і залиште застигати.

Смачного!!!