ПОСТІЙНО ТАК РОБЛЮ ВСЬОГО 10 ХВ.І ВСЕ ГОТОВО.Домашній сир своїми руками!


Приготувати сир в будинку здається чимось неможливим. Ну погодьтеся? Виявляється все не так вже й складно, інгредієнтів зовсім небагато, і вони, швидше за все, є у вас в холодильнику.

Необхідні інгредієнти для приготування:


• молоко – 1 літр; • сметана 150 грам; • яйця – 3 штуки; • сік лимон – 1/3 частина лимона; • сіль – 1/3 чайної ложки; • марля.

Процес приготування

Молоко візьміть з великим вмістом білка, щоб воно було максимально наближене до домашнього коров’ячого молока. Звичайно, в умовах міста – це майже нереально. У нас 3 грама білка в молоці. Також ми будемо використовувати яйця, щоб у нас було більше білка в сирі.


Яйця збити зі сметаною (сметана і лимон використовуються для закваски молока). Додамо сіль і все перемішати.

Підготуємо якусь форму з отворами, вистилаємо марлею

Літр молока доводимо до кипіння на маленькому вогні

Як тільки довели до кипіння, постійно помішуючи, додаємо нашу яєчну масу і вичавлюємо лимон (краще лимон вичавити попередньо, щоб не потрапили кісточки в сир)

З’явилися грудочки і маса стала більш густішою – все виливаємо в форму з марлею (тобто весь наш сир повинен потрапити в марлю).

Нехай стече сироватка (її не виливати, можна зробити смачні млинці).

А потім просто витягуємо марлю з сиром і кладемо в якусь ємність, де можна йому надати форму. Все, через пару годин можна їсти!

Виходить смачний домашній сир. Все дуже просто і натурально. Зусилля мінімальні, повторюйте рецепт!

Сир смачно їсти як і просто без всього, так і з варенням або медом. Можна додати горіхів до сиру – буде взагалі шикарно. Хто любить солоний сир, додайте більше солі.

Всім смачного!