Приготувати сир в будинку здається чимось неможливим. Ну погодьтеся? Виявляється все не так вже й складно, інгредієнтів зовсім небагато, і вони, швидше за все, є у вас в холодильнику.
Необхідні інгредієнти для приготування:
• молоко – 1 літр; • сметана 150 грам; • яйця – 3 штуки; • сік лимон – 1/3 частина лимона; • сіль – 1/3 чайної ложки; • марля.
Процес приготування
Молоко візьміть з великим вмістом білка, щоб воно було максимально наближене до домашнього коров’ячого молока. Звичайно, в умовах міста – це майже нереально. У нас 3 грама білка в молоці. Також ми будемо використовувати яйця, щоб у нас було більше білка в сирі.
Яйця збити зі сметаною (сметана і лимон використовуються для закваски молока). Додамо сіль і все перемішати.
Підготуємо якусь форму з отворами, вистилаємо марлею
Літр молока доводимо до кипіння на маленькому вогні
Як тільки довели до кипіння, постійно помішуючи, додаємо нашу яєчну масу і вичавлюємо лимон (краще лимон вичавити попередньо, щоб не потрапили кісточки в сир)
З’явилися грудочки і маса стала більш густішою – все виливаємо в форму з марлею (тобто весь наш сир повинен потрапити в марлю).
Нехай стече сироватка (її не виливати, можна зробити смачні млинці).
А потім просто витягуємо марлю з сиром і кладемо в якусь ємність, де можна йому надати форму. Все, через пару годин можна їсти!
Виходить смачний домашній сир. Все дуже просто і натурально. Зусилля мінімальні, повторюйте рецепт!
Сир смачно їсти як і просто без всього, так і з варенням або медом. Можна додати горіхів до сиру – буде взагалі шикарно. Хто любить солоний сир, додайте більше солі.
Всім смачного!