Мариновані огірки з лимоном – прекрасний рецепт на зиму! Огірочки виходять хрусткі та дуже смачні.
Набір спецій – просто супер!
Що нам знадобиться на 1 літрову банку:
Маленькі огірочки (скільки влізе в банку)
1 долька лимона
4 зубчики часнику
2 гілочки кропу
2 лаврові листки
1 бутон гвоздики
0.5 ч ложки гірчичного насіння
3 горошини чорного і запашного перцю
Для розсолу:
1 літр води,
150 г цукру,
40 грам солі
Як готуємо?
Огірки попередньо заливаємо холодною водою на 3 години, потім акуратненько вимиваємо, обрізаємо кінчики, на дно стерилізованих банок складаємо всі спеції і прянощі, а потім викладаємо огірочки і заливаємо вміст банки окропом, залишаємо на 20 хвилин.
Потім зливаємо воду і заміряємо її кількість, при необхідності додаємо теплу кип’ячену воду до потрібного обєму. Розчиняємо в цій воді цукор, сіль і додаємо дольку лимона.
Заливаємо гарячим маринадом огірки і закорковуємо, перевернувши догори дном. Закутувати не потрібно, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Смачного!