Брістольським вченим вдалося довести, що вживання чіпсів викликає незворотні зміни в дитячому мозку. Об’єктом вивчення був мозок дітей віком від 3 до 4 років.
Що стосується раціону харчування дітей, то вони вживали чіпси щодня. Вчені проаналізували фізичний стан діток. Виявилося, вони не такі ініціативні, як раніше. Суттєво знизилася якість пам’яті.
Науковці вважають, що причина такої поведінки – великий обсяг споживаних із чіпсами насичених жирів, які неодноразово перешкоджають правильному функціонуванню дитячого мозку. Основна небезпека для мозку – акриламід, що міститься у складі всіх чіпсів. З медичного погляду, це мутаген і канцероген. Акріламід може утворитися цілком природним шляхом.
Основний спосіб – термічна обробка величезної кількості таких продуктів, як картопля, кава, хліб і каші, шоколад, крекери, мигдаль, фрі. Не завжди сприятливе варіння певних овочів і фруктів. З огляду на властивості чіпсів, вчені не рекомендують їх вагітним жінкам.